Furkan Bölükbaşı Kim, Neden Tepki Gösterildi, Tutuklandı Mı?

furkan

Furkan Bölükbaşı Kim, Neden Tepki Gösterildi, Tutuklandı Mı?

Sivillere yönelik yapılan saldırıda İsrail’i kınamak isteyen vatandaşlar, dün akşam İstanbul’da İsrail Konsolosluğu önünde bir eylem yaptı. Eylemde göstericiler ve polis arasında gerilimin yüksel olduğu anlar yaşandı. Gazeteci ve sosyal medya fenomeni Furkan Bölükbaşı da eyleme katılanlar arasındaydı.

Furkan Bölükbaşı Kim?

30 Eylül 1988 yılında doğan Furkan Bölükbaşı, 2006 yılında Kırıkkale Fen Lisesi’nden mezun oldu. Üniversiteyi, İstanbul Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünde tamamladı. 2013’te Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı ile birlikte Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı’nda yüksek lisans yaptı. Aynı bölümde doktora eğitimini sürdüren Bölükbaşı aynı zamanda Marmara Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışıyor. TRHaber isimli haber sitesinde editörlük yapmaktadır.

Furkan Bölükbaşı Kim, Neden Tepki Gösterildi, Tutuklandı Mı?

Neden Tepki Gösterildi?

İsrail’in ,Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ni hedef almasının ardından, Türkiye’de İsrail konsoloslukları önünde eylemler yapıldı. Eylemlerde 1 kişi hayatını kaybetti. 43’ü polis olmak üzere toplam 63 kişi yaralandığı öğrenildi. Olaylarla ilgili Sosyal medya X’de binlerce kişi tarafından hakkında, halkı kışkırtarak polisin taşlanmasına sebep olduğu, Furkan Bölükbaşı’nın başını çektiği iddia edildi ve tutuklanması için tepkiler yağdı.

Screenshot 5 1

Hüdapar’a Teşekkür Etti

Screenshot 4 1

Yorum gönder