Günde Kaç Saat Ders Çalışmalı? Günde Kaç Soru Çözülmeli?

gunde kac saat ders calisilmali gunde kac soru cozulmeli

Günde Kaç Saat Ders Çalışmalı? Günde Kaç Soru Çözülmeli?

Yüksek Kurumlar Sınavı (YKS)’ye hazırlanan öğrencilerin en çok merak ettiği sorulardan biridir Günde Kaç Saat Ders Çalışmalı? Günde Kaç Soru Çözülmeli? Hedeflerinize ve istediğiniz bölüm ve üniversiteye göre ayrıca temeliniz seviyeniz ve hedefleriniz doğrultusunda değişmektedir. YKS sınavı bir performans sınavı olduğu için ne kadar çok soru çözerseniz performansınız o kadar artacaktır. Yazımızın devamında tüm detayları bulabilirsiniz…

Bir Günde Kaç Saat Ders Çalışmalı?

bir gude kac saat ders calismali

Her öğrencinin günlük yaşantısı farklıdır. Okula giden öğrencilerin okuldan çıkış saatleri ve eve giriş saatleri farklı oluyor. Okula giden öğrenciler okul saatlerine göre kendilerine program yapmalılar. Okula gitmeyen mezun olan öğrenciler ise YKS çalışırken düzeni sağlamak için okula gidiyormuş gibi her gün aynı saatte uyanıp ders çalışma masanızın başına geçmelisiniz. Tabi çalışırken önemli olan kaç saat çalıştığınız değil ne kadar verimli çalıştığınızdır.

Bu kapsamda kendinize uygun bir ders programı hazırlamak molalarınızı ve yemek saatlerinizi ayarlayarak en etkili şekilde çalışmalısınız. Ders programınızı hazırlarken tüm gün aynı konuyu çalışmak ne kadar verimsizse bir gün içinde 6-7 konuyu çalışmakta o kadar verimsizdir. Bu kapsamda günde kaç saat ders çalışmak için zaman ayırdıysanız zamana göre de konu sayınızı ayarlayın.


Günde Kaç Soru Çözülmeli?

gunde kac soru cozulmeli

 

Günde 500 sorudan az soru çözen öğrenciyi YKS sınavını kazanamaz bir kanun yok. Önemli olan çözdüğünüz soruların size ne kadar katkı sağladığı. Arkadaşlarım yada YKS’den yüksek puan alanlar günde şu kadar soru çözmüş bende çözmeliyim diye seviyenizin çok altında soru çözmek size zaman kaybından başka bir şey kazandırmaz. Aynı şekilde sizi zorlayan sorularla karşılaşınca hemen çözümüne bakmak da doğru değil.  Bu nedenle kendinizi en iyi bilen siz olduğunuz için verimli olarak kaç soru çözebildiğinize inanıyorsanız o kadar soru çözün.


Çözülemeyen Sorular İçin Nasıl Bir Yol İzlenmeli?

cozulemeyen bir soru icin nasil bir yol izlenmeli

Bir soruyu çözemiyorsanız bunun nedeni bilgi eksikliği, soruyu görememe ya da işlem hatası olabilir. Siz bu sorunun çözümüne bakıp nerede soruyu neden çözdüğünüzü bilemezsiniz. Bu tarz durumlarda aynı soru ileriki günlerde karşınıza çıktığında çözme ihtimaliniz % 60 dır. Bu tarz durumlarda soruyu ayırıp sonra tekrar çözmeye çalışabilirsiniz.

Ayrıca soruyu neden çözemediğinizi bulmaya çalışıp o soru ile ilgili probleminizi kökünden çözebilirsiniz. Bilgi eksikliğiniz varsa konuyu tekrar edebilirsiniz, soruyu anlayamadığınızı ya da bilgilerinizi aktaramadığınızı düşünüyorsanız o tip sorulardan daha çok çözmeniz gerektiğini not edersiniz. Dikkatsizlik ya da işlem hatası yapıyorsanız da bu konuda alışkanlık kazanmadan önce önleyici teknikler geliştirebilirsiniz.

Tüm soruları kendi kendinize tabi ki çözemezsiniz. Yardım almanızı gerektirecek sorular her zaman olacaktır. Hatta zorlandığınız ancak yine de çözümüne ulaştığınız bir soruyu bir de güvendiğiniz bir eğitmenden dinlemeniz ufkunuzu açacaktır. Çözümlü kaynakların sizin için avantajlı olduğu nokta burada başlıyor. Onun dışında elinizdeki kaynak çözümlü diye hemen çözümüne bakarsanız bu avantajı büyük bir dezavantaja dönüştürmüş olursunuz. Kendinize bunu yapmayın.


İlginizi Çekebilir 👇

👉 Sınava Nasıl Hazırlanılır? Sınavlarda Başarılı Olmak İçin En Etkili 5 Teknik

Bizi Takip Edin: Öğrenci Gazetesi

Yorum gönder