Halil Konakçı Kim, Hatay Hakkında Ne Dedi?

foto5 1

Halil Konakçı Kim, Hatay Hakkında Ne Dedi?

Halil Konakçı Kim, Hatay Hakkında Ne Dedi?

Edinilen bilgiye göre, Başkanlık tarafından, son günlerde sosyal medyadaki bazı paylaşımları nedeniyle din görevlisi Halil Konakçı hakkında inceleme yapılacak. Gelin haberin detaylarını birlikte inceleyelim.

 Halil Konakçı Kim, Hatay Hakkında Ne Dedi?

Halil Konakçı, 1980 yılında İzmir’de doğmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda imam hatip olarak görev yapmaktadır. Konakçı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalar ve vaazlarıyla da dikkat çekmektedir.

Halil Konakçı 43 yaşındadır. Doğum tarihi 1980dir. Bazı kaynaklarda ise yaşının tam olarak bilinmediği ve 3540 yaşları arasında olduğu tahmin edildiği yazılmaktadır. İzmirli olan Konakçı, Ankara Melike Hatun Camii İmamı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Bursa Mihraplı Camisi’nde de vaaz vermiştir.

Konakçı, Ehli sünnetin ve milli değerlerin anlatılması ve işlenmesi hususunda kendisini bu konu üzerine adamış bir isimdir. Resmi görev aldıktan sonra bu görüşleri ve davasını çok daha hızlı bir şekilde kitlelere ulaştırmayı başarmıştır.

Ne İş Yapıyor?

foto2 3

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı İmam Hatiplik görevini yürüten Halil Konakçı, şu an Ankara Melike Hatun Camii’nde çalışmaktadır. Ayrıca Bursa’daki Mihraplı Camisi’nde de vaazlar vermektedir.

Hatay Hakkında Ne Dedi?

Cumhuriyeti ve laikliği açıkça hedef almasıyla gündeme gelen ve tepki çeken sözleriyle özellikle sosyal medyanın da hedefinde olan Halil Konakçı, bu kez konuşmasında Hatay’ı Arap ve Kürt yurdu ilan ederken, Hatay Fransa’da kalsaydı dedi.

Konakçı tepki çeken konuşmasında; ‘‘Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır. Kürt ve Arap kardeşlerimiz var orada. Hala da öyle. O zaman da öyleydi. 1938’e kadar Fransız işgalindeydi. Sınırın içinde mi kalsın dışında mı kalsın tartışmaları vardı. Ezan yasağı 1932’de geldi. Fransızlar, ezanı Hatay’daki Müslüman köylerinde, camilerinde yasaklamadılar. Yine Fransız işgalindeki Hatay merkezinde, köylerinde ezan ‘Allahü ekber’ diye okundu 1938’e kadar. 1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar’’ ifadelerini kullandı.

Sosyal Medya Bölündü

Halil Konakçı’nın infial yaratan açıklamaları sonrası Twitter ikiye bölündü. Bir grup insan Halil Konakçı’yı destekleyip ‘Halil Konakçı yalnız değildir’ derken diğer bir grup Halil Konakçı için tutuklanma talebinde bulundu.

foto1

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler: Şanbaz Yıldız Kimdir, Neden Öldü, Ne İş Yapıyor?

Yorum gönder