Hattie McDaniel Kim, Neden Oyuncu Kadrosundan Ayrı Oturdu?

hatiie

Hattie McDaniel Kim, Neden Oyuncu Kadrosundan Ayrı Oturdu?

Atv ekranlarının sevilen yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster’de yarışmacı 200.000’lük soruyu açmaya hak kazandı. Soru Rüzgar Gibi Geçti filmindeki rolüyle En iyi yardımcı kadın oyuncu oscarını kazanan Hattie McDaniel’ın yaşadığı bir olay ile ilgiliydi. Gelin hep birlikte haberin detaylarını inceleyelim.

Hattie McDaniel Kim?

Hattie McDaniel, 10 Haziran 1895’te Teksas, Wichita Falls’ta doğdu. McDaniel, müzikal tiyatroda bir kariyere başladı ve 1920’lerde ve 1930’larda Broadway’de ve turnelerde birçok rolde yer aldı. 1930’ların başında Hollywood’a taşındı ve kısa sürede popüler bir karakter oyuncusu oldu. Rüzgâr Gibi Geçti, McDaniel’in en ikonik rolü oldu. Mammy rolünde, güçlü, bağımsız ve sevgi dolu bir Afrikalı Amerikalı kadını canlandırdı. Rolü, McDaniel’e büyük övgü ve başarı getirdi. Ancak ünlü oyuncu ırkçılık sebebiyle büyük ayrımcılığa maruz kaldı.

Hattie McDaniel Kim, Neden Oyuncu Kadrosundan Ayrı Oturdu?

Kim Milyoner Olmak İster Sorusu

Soru : Rüzgar Gibi Geçti filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscarını kazanan Hattie McDaniel 1940’taki ödül töreninde neden oyuncu kadrosundan ayrı salonun arka tarafında oturtulmuştur
A- Cezaevinden izinli geldiği için

B- Bulaşıcı hastalığı olduğu için

C- Clark Gable’a küstüğü için

D- Afrika kökenli olduğu için
hattie1

Neden Arkada Oturdu?

Hattie McDaniel, 1940 yılında “Rüzgar Gibi Geçti” filmindeki performansıyla En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar kazanan ilk Afroamerikalı oyuncu oldu. Ancak bu ödülün kazanmasına rağmen Oscar ödül törenine, o dönemde Amerika’da devam eden ırk ayrımcılığına dayalı ırkçı uygulamalardan dolayı oyuncu kadrosundan ayrı bir salonda oturtuldu. O dönemdeki Amerikan toplumu ırk ayrımcılığına ve ırkçı uygulamalara maruz kalan Afroamerikalıları, beyaz Amerikalılardan ayrı tutuyordu. Dolayısıyla Hattie McDaniel ve diğer Afroamerikalı katılımcılar, beyaz oyuncu kadrosundan farklı bir alanda oturtulmalarına rağmen ödüllerini aldılar. Bu olay, ırkçılığın Amerikan sinema endüstrisinde ve toplumunda ne kadar derinlemesine olduğunu gösteren bir örnektir.

Yorum gönder