İmambakır Üküş Kim, Ne İş Yapıyor?

imam

İmambakır Üküş Kim, Ne İş Yapıyor?

Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel’in yarıştığı CHP başkanlık seçimlerinde sosyal medyaya yansıyan İmambakır Üküş’ün sözleri gündem halinde geldi. Görüntülerde bir kişinin Kemal Kılıçdaroğlu’na bağırması ve yönlendirmesi dikkatleri çekti.

İmambakır Üküş Kim?

1981 doğumlu İmambakır Üküş, Tunceli’nin Ovacık ilçesindeki Alevi nüfusun yoğun olduğu bir coğrafyada büyüdü. Eğitim hayatını Ovacık’ta tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitiren Üküş, özel sektörde çalışmaya başladı. Siyasi kariyerine 2015 yılında CHP Ovacık İlçe Başkanlığı ile adım atan Üküş, 2018’de CHP Tunceli İl Başkanlığı görevine seçildi ve 2023 yılında CHP’nin üst yönetim kademesine dahil oldu.

İmambakır Üküş Kim, Ne İş Yapıyor?

İmambakır Üküş, bir Türk gazeteci ve yazarıdır. Şu an İstanbul Gerçeği gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapmakta ve aynı gazetenin yazarlarından biri olarak faaliyet göstermektedir. Özellikle Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanları arasında tanınır. İmambakır Üküş, CHP’ye yakın isimler arasında yer alır ve Kılıçdaroğlu’nun siyasi danışmanlığını yapar.

Ne Dedi?

İddiaya göre kongrenin 2. tura kalması üzerine İmambakır Üküş isimli gazeteci Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik, “Sakın çekilmeyin, biz izin vermiyoruz.” dediği öne sürülüyor.

imam2

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk tur oylamada mağlup olduğu sırada yarıştan çekilme düşüncesine kapıldığı bir anda, İmambakır Üküş’ün müdahale ederek bu kararın değişmesine neden olduğu iddia edilmektedir. Kılıçdaroğlu’nun danışmanlarından biri olduğu öne sürülen Üküş, “Sakın geri adım atmayın, biz müsaade etmiyoruz” diyerek ikinci tur oylamaya katılmasını baskıladığı iddia ediliyor.

Yorum gönder