İş Analisti Nasıl Olunur? İş Analisti Maaşları 2023 Ne Kadar?

is5

İş Analisti Nasıl Olunur? İş Analisti Maaşları 2023 Ne Kadar?

İş Analisti Nasıl Olunur? İş Analisti Maaşları 2023 Ne Kadar?

İş analisti; kurumların iş süreçlerini değerlendirme, gereklilikleri öngörme, iyileştirme alanlarını açığa çıkarma ve çözümler üretme faaliyetlerini yürütür. Bir proje veya programın ihtiyaçlarını belirleyerek, bunları yönetici ve ortaklara iletir. İş sorunlarına teknik çözümler geliştirmek veya şirketin satış çabalarını ilerletmek için çalışır.

İş Analisti Nedir? Ne İş Yapar?

İş Analisti Nasıl Olunur? İş Analisti Maaşları 2023 Ne Kadar?

İş analisti, bir organizasyonu veya işletme alanını analiz eden bir analist mesleğidir. İş modelini veya teknolojiyle entegrasyonunu değerlendirerek işini, süreçlerini veya sistemlerini belgeler. İş analisti, veri analizi yoluyla süreçleri, ürünleri, hizmetleri ve yazılımları iyileştirmede işletmelere rehberlik etmeye yardımcı olur. Analistler finans, bankacılık, sigorta, telekom, kamu hizmetleri, yazılım hizmetleri, hükûmet vb. gibi farklı sektörlerde çalışır. BA’ların çalışabileceği iş alanları arasında iş akışı, faturalandırma, arabuluculuk, sağlama, raporlama ve müşteri ilişkileri yönetimi yer alır. Son olarak, iş analistleri, operasyon ölçeklendirme, satış planlama, strateji geliştirme, geliştirme sürecinde yer alabilecekleri veya bir atik yazılım geliştirme ürün ekibinin parçası olabilir.

İş Analisti Nasıl Olunur?

is2

İş analisti olabilmek için üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren belli bölümlerinden lisans mezunu olmak gerekir. Bu bölümler içerisinde matematik, bilgisayar, işletme mühendisleri ile beraber endüstri mühendislikleri yer alır. Aynı zamanda istatistik bölümleri ile beraber yönetim bilişim sistemleri de ön plana çıkar. Gereken beceriler şunlardır:

– Matematiksel beceriler

– Analitik düşünme ve yetenek

– Etkin bir İletişim becerisi

– Organizasyon ile planlama becerisi

– Problemler karşısında akılcı çözüm yöntemleri sunma

– Ekip çalışmasına yatkın olma

– İş süreçleri açısından metodoloji ve yöntemler noktasında bilgili olmak

İş Analisti Olmak İçin Hangi Bölüm Okunur?

is3

Çalışılacak alana göre analistin eğitimi de farklılık gösterir. Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren; İktisat, İşletme, Yazılım Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, İstatistik ya da Kimya Mühendisliği gibi bölümlerden mezun olanlar iş analisti olabilir. Analist olarak özel sektörde çalışmak için şirketlerin açtığı sınav ve mülakatlara katılmak gerekir.

İş Analisti Maaşları 2023 Ne Kadar?

is1

Yeni Mezun İş Analisti Maaşı

Yeni mezun iş analisti maaşları için 15,000 TL ile 19,350 TL arasındadır.

Banka İş Analisti Maaşı

Banka iş analisti maaşları ise 14,810 TL ile 23,270 TL arasında değişmektedir.

Kıdemli İş Analisti Maaşı

Kıdemli iş analisti maaşları en düşük 32.200 TL, ortalama olarak ise 59.190 TL olarak değişmektedir.

Bt İş Analisti Maaşı

BT iş analistleri, bilgi sistemlerinde herhangi bir değişiklik gerektiğinde, bu değişikliği gerçekleştirmek ile yükümlüdür. İhtiyaçların anlaşılması ve karşılanması, çözümün modellenmesi, gereksinimlerin tanımlanması, BT iş analistinin görevleridir. BT iş analisti maaşları ise 12,675 TL ile 16,575 TL arasındadır.

Thy İş Analisti Maaşı

.En düşük 14,350 TL ile mesleğe başlayan iş analistlerinin maaşlarının 18,950 TL bandına kadar yükseldiği bilinmektedir.

Junior İş Analisti Maaşı

Junior iş analisti maaşları göreve yeni başlamaları sebebi ile ortalamanın daha altında ücret almaktadır. Bu durumda junior iş analistlerinin maaşları için 13,450 TL ile 17,710 TL arasında değişiklik gösterir.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler: Fizyoterapist Nasıl Olunur? Fizyoterapist Maaşları 2023 Ne Kadar?

Yorum gönder