Mehmet Kısakürek Kim, Kimin Oğlu, Neden Öldü?

mehmet2

Mehmet Kısakürek Kim, Kimin Oğlu, Neden Öldü?

Büyük Doğu Yayınları sahibi, Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, Necip Fazıl Kısakürek’in oğlu Mehmet Kısakürek, cumartesi akşamı hayatını kaybetti. Gelin hep birlikte haberin detaylarını inceleyelim.

Mehmet Kısakürek Kim?

Necip Fazıl Kısakürek’in en büyük oğlu olan Mehmet Kısakürek, 1943 yılında İstanbul’da doğdu. O yıl babası Necip Fazıl Kısakürek’in Büyük Doğu Dergisi’nin yayın hayatına başladığı yıl olarak kayıtlara geçti. Mehmet Kısakürek’in çocukluk yılları, babası Necip Fazıl Kısakürek’in bazı zamanlar hapiste olduğu bir döneme denk gelmiştir, bu sebeple babası ile çok bir vakit geçirememiştir. Mehmet Kısakürek, Haydarpaşa Lisesi mezunudur.

Mehmet Kısakürek Kim, Kimin Oğlu, Neden Öldü?

Babası Necip Fazıl Kısakürek’in 1983 yılında vefat etmesinin ardından en büyük mirası olan Büyük Doğu Yayınevi’ni faal bir şekilde sürdürmüş ve babasının gün yüzüne çıkmamış eserlerini yayınlamıştır. Aynı zamanda Büyük Doğu Yayınları’nın sahibi olarak görev yapmış ve Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Mehmet Kısakürek, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Programları Bölüm Başkanı olarak görev yapmış ve aynı üniversitenin Avrupa Birliği Eğitim Programları ve Avrupa Kredi Transfer Sistemi (ECTS) Kurumsal Koordinatörü ve ECTS/DS Türk Danışmanı olarak görev almıştır. Ayriyeten, evli ve 2 çocuk sahibi olduğu bilinmektedir.

mehmet1

Neden Öldü?

Necip Fazıl Kısakürek’in oğlu Mehmet Kısakürek 21 Ekim Cumartesi günü 80 yaşında vefat etti. Cenazesi 22 Ekim Pazar öğle namazını müteakiben Eyüp Sultan Camiinde kılınacak namazın ardından Eyüp Sultan Mezarlığındaki Aile Kabristanına defnedildi. Ölüm nedeni ise açıklanmadı.

Yorum gönder