Merdan Yanardağ Kim, Neden Hakim Karşısına Çıkacak?

merdan

Merdan Yanardağ Kim, Neden Hakim Karşısına Çıkacak?

Merdan Yanardağ Kim , Neden Hakim Karşısına Çıkacak?

Gazeteci Merdan Yanardağ’ın 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşması gerçekleşiyor. Mahkeme başkanının sınırlı sayıda kişinin alınması talimatı nedeniyle duruşma salonu önünde kargaşa oldu. Bu kargaşa sebebiyle duruşma gecikmeli başladı.101 gündür tutuklu olan Yanardağ hakkında 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

merdan4

İzdiham nedeniyle 1 saat 20 dakika gecikmeli başlayan duruşmada, Merdan Yanardağ’a ilk söz verildi. “Bu dava Türkiye’nin demokratikleştirilmesi mücadelesi verenlere gözdağıdır” diyen Yanardağ, amacının herhangi bir terör örgütü övmek olmadığını söyledi.

Savcılığın ikinci bir montaj video üreterek suç uydurduğunu ileri süren Yanardağ, “AKP iktidarının izlediği politikaları eleştirdim. Durduk yere Öcalan’ı övmüşüm gibi bir sonuç ortaya çıkarıldı. Beni niye tutukladınız yahu?” sözlerini ifade etti.

Merdan Yanardağ Kim?

Merdan Yanardağ, Sivas’ın Divriği ilçesinde 1959’da doğdu, nüfus cüzdanında doğum tarihi 24 Şubat 1961 belirtilmiş. İlk, orta, lise ve üniversite öğretimini İstanbul’da tamamladı. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi -İİTİA- (Marmara Üniversitesi) Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, “Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi” alanında yüksek lisans (master) yaptı. Ardından (İstanbul) Maltepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde sosyoloji doktorasını tamamladı.

merdan2

Öğrenciliği ağırlıklı olarak Türkiye’nin çok büyük siyasal ve toplumsal bir hareketlilik ve çatışma yaşadığı 1970’li yıllarda geçti. Siyasal mücadele içinde aktif şekilde yer aldı. Gençlik örgütlerinde yöneticilik yaptı, dönemin gençlik liderleri arasında yer aldı. Üniversite son sınıf öğrencisiyken 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra tutuklandı.

Neden Hakim Karşısına Çıkacak?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı dün bir televizyon programında gazeteci Merdan Yanardağ’ın bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan hakkında açıklamaları sebebiyle “Suçu ve Suçluyu Övme” ve “Terör Örgütü Propagandası Yapmak” suçlarından soruşturma başlatmıştı. Merdan Yanardağ’ın gözaltına alındığı duyuruldu.

merdan1

Gazeteci Merdan Yanardağ, TELE1’de yaptığı bir konuşmada “Abdullah Öcalan’a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım. Ailesi ve avukatı ile bile görüşemiyor. Böyle bir infaz düzeni olabilir mi? Abdullah Öcalan; çok kitap okuyan, siyaseti doğru okuyan, doğru gören, çözümleyen son derece zeki bir kişidir” demişti.

Yorum gönder