Mert Kerim Ejder ve Servet Ejder Kim, Ne İş Yapıyorlar, Neden Tutuklandılar?

mert1

Mert Kerim Ejder ve Servet Ejder Kim, Ne İş Yapıyorlar, Neden Tutuklandılar?

Orhun Haber isimli sosyal medya hesabını yönettikleri iddiasıyla gözaltına alınan Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Mert Kerim Ejder ve kardeşi Servet Ejder tutuklandı.

mert

Mert Kerim ve Servet Ejder Kimdir?

Çukurova Üniversitesi’nden mezun olan Mert Kerim Ejder, eğitim hayatının ardından medya sektöründe Orhun Ajans’ın CEO’su olarak kariyerine devam etti. Medya sektöründeki başarılı çalışmalarıyla tanınan Ejder, aynı zamanda Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı olarak ülke gündeminde etkili bir rol oynamaktadır. Servet Ejder ise kardeşidir.

Neden Tutuklandılar?

Sinan Ateş cinayetine ilişkin olarak yürütülen soruşturmadaki gelişmelerden sonra dosya savcısı ile Ankara Başsavcısı A. A’yı doğrudan hedef alarak ‘FETÖ’cü olmakla suçlayan Orhun Haber isimli sosyal medya hesabını yönettikleri iddiasıyla gözaltına alınan Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Mert Kerim Ejder ve kardeşi Servet Ejder tutuklandı.

kerimSinan Ateş

Orhun Haber isimli internet sitesinin Servet Ejder adına, fatura bilgilerinin ise Mert Kerim Ejder adına olduğu tespit edildi.

Orhun Haber isimli hesaptan 19 Kasım tarihinde yapılan paylaşımda, Ateş dosyasının savcısı A. A. ile Ankara Cumhuriyet Başsavcısı A. A. doğrudan hedef alınarak FETÖ’cü olmakla suçlandı.

orhun

Paylaşımda “kripto FETÖ’cülerin yargıdaki Hak-Yol cemaati içerisine sızdığı” belirtilerek, Sinan Ateş dosyasının savcısı A. A’nın da Hak-Yol cemaatine sızan isimlerden olduğu öne sürülmüş, Başsavcı A.’nın da FETÖ’cü olduğu ve örgütsel talimatla hareket ettiği iddia edilmişti.

Bu tespit üzerine iki kardeş gözaltına alındı. Ejder kardeşlerin gözaltına alınmasından sonra aynı hesaptan Ankara Başsavcısı A. bir kez daha hedef alınarak tehdit edildi.

Yorum gönder