Mikdat Kadıoğlu Kim, Ne İş Yapıyor? Mikdat Kadıoğlu Twitter

mikdat2

Mikdat Kadıoğlu Kim, Ne İş Yapıyor? Mikdat Kadıoğlu Twitter

Meteoroloji ve afet yönetimi profesörü Mikdat Kadıoğlu, “Öleceğiz, Türkiye fırtınası, tayfun, kasırga vb uydurmalar ne kadar gerçekleşti? Bu felaket tellallarına daha ne kadar inanacaksınız?” dedi. Bu paylaşımdan sonra kim olduğu ve hayatı merak konusu oldu. Gelin hep birlikte haberin detaylarını inceleyelim.

Mikdat Kadıoğlu Kim, Ne İş Yapıyor? Mikdat Kadıoğlu Twitter

Yağışların tehlike arz edecek şekilde kuvvetli olmadığını söyleyen Kadıoğlu, “İstanbul’un Avrupa Yakası için bu günkü yağış büyük ölçüde bitti. Öleceğiz, Türkiye fırtınası, tayfun, kasırga vb uydurmalar ne kadar gerçekleşti? Bu felaket tellallarına daha ne kadar inanacaksınız? Daha doğrusu size kandırmalarında daha ne kadar müsaade edeceksiniz? Yetmedi mi?” sözlerini ifade etti.

Mikdat Kadıoğlu Kim?

Mikdat Kadıoğlu 1961, Trabzon Maçka doğumlu, Türk meteoroloji ve Afet Yönetimi Profesörüdür.

1980 İstanbul İnşaat Teknik Lisesi; 1984 İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Mezunu. Atmosfer Bilimleri konusunda 1987’de Master ve 1991’de doktorasını ABD’nin Missouri-Columbia Üniversitesinden aldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi konusunda ABD’de FEMA, Japonya’da JICA ve İngiltere’nin Bournemouth Üniversitesi’nden çeşitli eğitimler ve sertifikalar almıştır. TMMOB Meteoroloji Mühendisleri Odası Marmara Bölge Temsilcisi; Türk Deniz Araştırmalar Vakfı ve Trabzon Eğitim, Kültür ve Sanat Derneğinin üyesidir. Sayısal Hava Öngörüsü, İklim Değişimi ve Afet Yönetimi konuları ile ilgileniyor.

mikdat1

Atmosfer Bilimleri ve Afet Yönetimi konusunda Türkçe ve İngilizce yayınları vardır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul Valiliği Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde (İstanbul AFAD) ile birlikte Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkan danışmanlıklarını yapmıştır. Ayrıca birçok sanayi tesisi ve kurumda afet acil yardım planlaması konusunda yöneticilik ve danışmanlık hizmetleri vermiştir.

Mikdat Kadıoğlu Twitter

@Mikdatca kullanıcı adıyla hesabı olan Kadıoğlu’nun Twitter hesabında

Screenshot 11

Yorum gönder