Muğla’da Toplu Taşımaya Zam Geldi Mi? Öğrenci Ne Kadar Oldu? Muğla Toplu Taşıma Ücretleri 2023

Ekran goruntusu 2023 08 10 121605

Muğla’da Toplu Taşımaya Zam Geldi Mi? Öğrenci Ne Kadar Oldu? Muğla Toplu Taşıma Ücretleri 2023

Muğla’da Toplu Taşımaya Zam Geldi Mi? Öğrenci Ne Kadar Oldu?

Muğla, yazın en çok ziyaret edilen tatil bölgelerinden biri. Yerli ve yabancı turistler deniz tatili için en çok tercih ettiği yerlerin başında Muğla geliyor. Aynı zamanda bir öğrenci şehri olan Muğla akaryakıt fiyatlarına gelen zamlardan etkilenmiş gibi görünüyor. Peki, Muğla’da toplu taşımaya zam geldi mi? Öğrenci ne kadar oldu? Taksi ücretlerine zam geldi mi?

Muğla’da Toplu Taşıma Ne Kadar Oldu?

Muğla’da toplu taşıma araçlarına ve taksi ücretlerine zam yapıldı. Yeni fiyatlar 15 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olacak. Öğrenci tarifesi 9,90 lira, tam tarife ise 18,90 lira olarak belirlendi.

Zamların gerekçesi olarak, maliyetlerdeki artış gösterildi. Toplu taşıma şirketleri ve taksiciler, akaryakıt fiyatlarındaki artış, işçi ücretlerindeki artış ve bakım-onarım maliyetlerindeki artış gibi nedenlerle zam talep etmişlerdi. Zamlar, Muğla’da yaşayanlar tarafından tepkiyle karşılandı. Vatandaşlar, zamların hayat pahalılığını daha da artıracağını ve bütçelerini zorlayacağını söylediler.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, zamların toplu taşımanın kalitesini artırmak ve daha güvenli hale getirmek için yapıldığını savundu. Belediye, zamların toplu taşıma araçlarının daha sık sefer yapması, daha temiz olması ve daha konforlu hale gelmesini sağlayacağını söyledi. Zamların ne kadar etkili olacağı önümüzdeki günlerde görülecek.

Muğla'da Toplu Taşımaya Zam Geldi Mi? Öğrenci Ne Kadar Oldu? Muğla Toplu Taşıma Ücretleri 2023


Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), toplu taşıma ve taksi ücretlerine zam yaptı. Zamlar, 15 Ağustos’tan itibaren geçerli olacak.

Yeni toplu taşıma fiyatlarına göre;

  • Elektronik kartlı indirimli öğrenci ücret tarifesi 9,90 TL,
  • Elektronik kartlı sivil ücret tarifesi 18,90 TL,
  • Kampüs Hattı öğrenci ücret tarifesi 6,90 TL olarak belirlendi.

Ayrıca 40 TL olan indi-bindi taksi ücreti 100 TL oldu.

Zamlar, artan maliyetler ve enflasyon nedeniyle yapıldı. UKOME, zamların toplu taşımayı daha sürdürülebilir hale getireceğini ve vatandaşların daha rahat seyahat edebilmesini sağlayacağını açıkladı.

Muğla'da Toplu Taşımaya Zam Geldi Mi? Öğrenci Ne Kadar Oldu? Muğla Toplu Taşıma Ücretleri 2023


İlginizi Çekebilecek Haberler

AJet’e Geçiş Yapan Personel İş Sözleşmesinden Faydalanabilecek Mi? AJet Nedir THY?

Yorum gönder