Stefan Kuntz Kim, Ne İş Yapıyor, Neden Görevden Alındı?

teknik2

Stefan Kuntz Kim, Ne İş Yapıyor, Neden Görevden Alındı?

Stefan Kuntz Kim, Ne İş Yapıyor, Neden Görevden Alındı?

Türkiye Futbol Federasyonu uzun süredir koltuğu sallanan ve son olarak mağlup olduğumuz Japonya hazırlık maçı sonrası yaptığı açıklamalarla futbolcuları hedef alan teknik direktör Stefan Kuntz’un görevden aldı.

Stefan Kuntz Kim?

1962 yılında doğan Kuntz, futbola B. Neunkirchen’de başladı. Daha sonra Kaiserslautern, Beşiktaş, Bielefeld ve Bochum da oynadı.Forvet oynayan Kuntz, kariyerinde 564 maçta 225 gol attı.

Stefan Kuntz Kim, Ne İş Yapıyor, Neden Görevden Alındı?

Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlüğe ve yöneticiliğe başladı. Almanya U21 takımının başındayken kendini iyice tanıtır oldu. Eylül 2021’de Türkiye’nin teknik direktörlüğünü aldı. 20 maçta 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 yenilgi aldı.

Kuntz, Avrupa Şampiyonası elemelerinde Ermenistan’la 1-1 berabere kalınan maçtan sonra hedef oldu.

Neden Görevden Alındı?

Ermenistan beraberliği ve Japonya yenilgisinden sonra hedef olan basın toplantısı ile Stefan Kuntz’un kamuoyu önündeki çöküşü gerçekleşti.

teknik

Kuntz’un sözleri kadar oyuncularını suçlaması da ciddi durumu gözler önüne serdi.  Saha içi kadar saha dışı sorunlar da Ay-Yıldızlıların sıkıntıda olduğunu gösterdi.

Fatih Terim İsteniyor

Daha önce 3 dönem A Milli Takım’ı çalıştıran Fatih Terim üzerinde fikir birliğine gidildiği söyleniyor.

TFF yönetiminin Ankara’ya da konuyu bildirdiği ve Terim için onay aldığı iddia ediliyor. Önümüzdeki günlerde Stefan Kuntz ile yolların ayrılıp Terim’in göreve başlamasının çok yüksek bir ihtimal olduğu belirtiliyor.

Yorum gönder