Direksiyon Eğitmeni Nasıl Olunur? Direksiyon Eğitmeni Maaşları Ne Kadar?

direksiyon egitmeni nasil olunur direksiyon egitmeni maaslari ne kadar

Direksiyon Eğitmeni Nasıl Olunur? Direksiyon Eğitmeni Maaşları Ne Kadar?

Direksiyon Eğitmeni Nasıl olunur? Direksiyon Eğitmeni Maaşları Ne Kadar? Gerek ek gelir sağlamak gerekse tam zamanlı çalışmak isteyenler son zamanlarda Direksiyon Eğitmeni/öğretmeni olmak istemekte. Peki ama Direksiyon Eğitmeni Sertifikası Nasıl Alınır? Kimler Direksiyon Eğitmeni Olabilir? Gelin birlikte tüm merak edilenleri öğrenelim.

Direksiyon Eğitmeni Nasıl Olunur?

direksiyon egitmeni nasil olunur

Ehliyet almak isteyenler sürücü kursları aracılığı ile ehliyet almaktadırlar. Yazılı sınava tabi tutulmaları dışında direksiyon eğitimi de oldukça önemlidir. Sürücü kurslarında Direksiyon Eğitmeni Nasıl Olunur? merak edenler için yazımızın devamında Direksiyon Öğretmeni hakkında tüm merak edilenleri bir araya getirdik. Öncelikle belirtelim ki direksiyon Eğitmeni Olmak İçin direksiyon Eğitmeni Sertifikası almanız gerekmektedir. Direksiyon Öğretmenliği Eğitimi’nin sonunda yapılan sınavda 100 üzerinden en az 45 puan alınmalıdır.

Direksiyon Eğitmeni Olmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

direksiyon egitmeni olmak icin gerekli sartlar nelerdir

  1.  En az lise mezunu olmak.
  2.  Eğitim verilecek ehliyet sınıfına sahip olmak.
  3. En az üç yıllık sürüş tecrübesine sahip olmak.
  4. Herhangi bir trafik cezası almamış olmak.
  5. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilen kurumlarca verilmiş “Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Belgesi “ne sahip olmak.
  6. “H (otomobil)” ve “H (motosiklet)” sınıfı sürücü sertifikası alacak işitme ve konuşma engelliler ile çalışacak personel için; işitme ve konuşma engellilerle iletişim kurma alanında belge sahibi olmak.
  7. Türkçe bilmeyen yabancı uyruklular ve öğrenimini yurt dışında tamamlayanlardan Türkçe bilmeyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına eğitim verecek personel için; tercümanlık yapabileceğine dair belge sahibi olmak.

Resmi Gazetede yayınlanan bilgilere göre gerekli şartları öğrendiğimiz göre; bununla birlikte belirtelim ki; herhangi bir sınıftan Direksiyon eğitmeni Sertifikası olan kişiler, farklı bir sınıftan ehliyet aldıklarında yeni bir sertifika grubuna eğitim verebilmektedirler.


Adım Adım direksiyon Eğitmeni Olmak

Direksiyon öğretmeni olmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  1. Ehliyet sahibi olun: Direksiyon öğretmeni olmak için öncelikle bir ehliyet sahibi olmanız gerekiyor. Ehliyetinizin minimum 5 yıllık olması gerekmektedir.
  2. Sürüş eğitimi alın: Direksiyon öğretmeni olarak çalışmak için bir sürüş eğitimi programına katılmanız gerekiyor. Bu program, sürüş becerilerinizi geliştirmenize ve öğretmenlik tekniklerini öğrenmenize yardımcı olacaktır.
  3. Eğitmenlik sertifikası alın: Direksiyon öğretmenliği yapabilmek için eğitmenlik sertifikası almanız gerekiyor. Bu sertifikayı almak için sürüş eğitimi programını tamamlamanız ve belli bir seviyede sürüş becerisine sahip olmanız gerekiyor.
  4. İş deneyimi edinin: Direksiyon öğretmeni olarak iş deneyimi edinmek önemlidir. Bu sayede öğrencilerinizin farklı sürüş becerilerine ve gereksinimlerine uygun bir öğretim yaklaşımı geliştirebilirsiniz.
  5. Yeniliklere açık olun: Sürüş teknolojisi ve trafik kuralları sürekli olarak değişmektedir. Direksiyon öğretmeni olarak, bu değişikliklere uyum sağlamalı ve sürüş becerilerinizi güncel tutmalısınız.
  6. İyi iletişim becerilerine sahip olun: İyi iletişim becerileri, öğrencilerinizle iyi bir iletişim kurmanız ve doğru bilgileri vermeniz için önemlidir.
  7. Lisans ve sigorta gerekliliklerini yerine getirin: Direksiyon öğretmeni olarak çalışmak için, eyaletinizin belirlediği lisans ve sigorta gerekliliklerini yerine getirmeniz gerekiyor. Bu gereklilikler eyaletlere göre değişebilir, bu nedenle yerel düzenlemelere uymak önemlidir

 

Direksiyon Usta Öğretici Belgesi Nasıl Alınır?

direksiyon egitmeni sertifikasi nasil alinir

Aslında sürüş eğitmeni nasıl olunur sorusunun cevabı sürücü eğitmen belgesi veren kurumlarda. Çünkü bu sertifikayı aldıktan sonra işiniz oldukça kolaylaşıyor.

Sürücü eğitmenliği kursu “İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri” aracılığıyla veriliyor. Halk Eğitim Merkezleri ve yetkili belediye kursları direksiyon öğreticiliği kursu düzenliyor. Sürücü kursunda çalışmak isteyenler de yıl içerisinde açılan “Direksiyon ve Trafik Usta Öğreticiliği Kursu”na katılıyor. Siz de sürücü hocası nasıl olunur diye merak ediyorsanız ve bu işi yapmak istiyorsanız çok geç olmadan bu kurslara katılabilir, MEB onaylı usta sürücü belgesi sertifikanızı alabilirsiniz. Böylece hem kurumlarda çalışabilir hem de özel direksiyon dersleri verebilirsiniz.

Lise Mezunu Direksiyon Hocası Olabilir mi?

Sürücü kursu hocalarının maaşları konusuna geçmeden önce oldukça merak edilen bir noktaya daha değinelim. Eskiden yalnızca ön lisans ya da lisans programlarından mezun olan kişiler direksiyon eğitmenliği yapabiliyordu. Fakat bu durum geçtiğimiz yıllarda yapılan bir düzenleme ile değişti. Artık lise mezunları da şartları sağladıktan sonra direksiyon eğitmenliğine başvurabiliyor.


Direksiyon Eğitmeni Maaşları 2023 Ne Kadar?

Sürücü kurslarında tam zamanlı ve part-time olarak da görev yapılabilirken aynı zamana özel olarak da direksiyon kursları verilebilmektedir. Direksiyon eğitmeni Maaşları 2023 Ne Kadar? sorusu cevabını net olarak bir şey söyleme mümkün değildir. Bunun sebebi ise ikamet edilen şehir ders miktarları vb. durumlardan dolayı ücretler değişkenlik gösterebilmektedir. Lakin örnek verecek olursak saatlik direksiyon dersleri 200/400Tl arasına değişmektedir. Tabi bu ücretler özel direksiyon eğitimleri için geçerlidir.

Ayrıca Sürücü kurslarında tam zamanlı ve part time verilen direksiyon eğitimleri için de ortalama maaşlar 4500 /  8500 TL arasında değişmektedir.


👉 Vigo Kurye Başvurusu Nasıl Yapılır? Vigo Kurye Maaşları 2023 Ne Kadar?

Bizi Takip Edin: Öğrenci Gazetesi

Yorum gönder