Hacer Foggo Kimdir, Kaç Yaşında ve Ne İş Yapıyor?

hacer foggo kimdir

Hacer Foggo Kimdir, Kaç Yaşında ve Ne İş Yapıyor?

Derin Yoksulluk Ağı’nı Kuran ve daha bir çok başarılı işe imzasını atan isim olan Hacer Foggo hayatı merak ediliyor.

Hacer Foggo Kimdir ?

Tokat’ın Zile ilçesinde doğduktan sonra İstanbul’a taşınmıştır. Çocukluk senelerinde yoksulluk ile boğuşan ve bu durumu kendine dert edinen iyi kalpli kadın “Derin Yoksulluk Ağı” isminde bir dernek kurmuştur. Öğretmen bir baba ve ev hanımı annenin çocukları olarak dünyaya gelen Foggo, kendisini resmen yoksul ailelerine adamıştır. Armağan Çağlayan’a konuşan Foggo, artık yoksulluktan öte açlığın olduğunu özellikle İstanbul’un kenar semtlerinde çok fena sıkıntılar yaşayan ailelerin olduğunu açıkladı.

Sevilen gazeteci Hacer Foggo, 2018 seçimlerinde politikaya katılmak istemiş ve CHP’den aday olmuştur. CHP İstanbul 2. Bölge, 18. sıra milletvekili adayı olan Foggo, milletvekili olarak seçilememiştir. Özellikle Roman ailelerine yapığı destekler ile bilinen Hacer Foggo ‘nun en büyük derdi nerede bir yoksul ve fakir aile var onların imdadına yetişmek.

Bunların dışında 2022 senesinde Uğur Mumcu Dayanışma ödülünü aldı. Kırmızı Püskül adında bir inceleme ve Askıda Hayatlar- Yoksulluk Günlükleri adında yayınlanmış kitapları var.

Yorum gönder