Karim Benzema Kim, Neden Terörist Olmakla Suçlandı?

karim1

Karim Benzema Kim, Neden Terörist Olmakla Suçlandı?

Real Madrid ile sözleşmesi sona erdikten sonra Suudi Arabistan ekiplerinden Al Ittihad’a transfer olan Karim Benzema, yaptığı paylaşım ile gündem oldu. Al Ittihad’ın Fransız yıldızı için ülkesinde terörist benzetmesi yapıldı. Yetenekli golcünün vatandaşlıktan çıkarılması istendi.

Karim Benzema Kim?

Cezayir asıllı Fransız millî futbolcudur. Suudi Profesyonel Ligi takımlarından El-İttihad’da forma giymektedir. Tüm zamanların en iyi forvetlerinden biri olarak kabul edilen Benzema, gol atma yeteneğinin yanı sıra teknik becerileri, vizyonu ve sahadaki çok yönlülüğüyle tanınan yaratıcı bir forvettir. Real Madrid’in tüm zamanlardaki en golcü ikinci futbolcusu ve en çok asist yapan futbolcusudur. Benzema, Real Madrid ile dört La Liga, üç Copa del Rey ve beş UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu dahil olmak üzere 24 kupa kazanmıştır.

Karim Benzama Kim, Neden Terörist Olmakla Suçlandı?

Neden Terörist Olmakla Suçlandı?

Al-Ittihad’in 35 yaşındaki Fransız golcüsü Karim Benzema, Gazze için yaptığı paylaşım sebebiyle ülkesinde “terörist” ilan edildi.

İsrail’in Filistin’e karşı düzenlediği bombalı saldırılar sonrası hesabından bir paylaştım yapan Cezayir asıllı Fransız futbolcu, “Tüm dualarımız bir kez daha kadınlar ve çocukları ayırt etmeyen haksız bombalamaların kurbanı olan tüm Gazze sakinleri için” sözlerini ifade etti.

Bu açıklama üzerine Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Cnews Network canlı yayın açarak, “Karim Benzema’nın, Müslüman Kardeşler örgütü ile kötü şöhretli bağlantıları var. Bu grup Avrupa’da terörist olarak adlandırılıyor” dedi.

karim2

Daha önce birçok kez Filistin ve Gazze’ye destek içerikli söylemlerde bulunan Benzema’ya geçtiğimiz günlerde İsrailli isim Dudu Aouate de tepki göstermişti. Eski kaleci Dudu Aouate, sosyal medya hesaplarından Benzema’ya Arapça, İngilizce, Fransızca ve İbranice küfretti. X sosyal medya platformu, Aouate’nin yapmış olduğu paylaşıma kısıtlama getirdi.

Müslüman Kardeşler kim?

Müslüman Kardeşler, 1928’de Mısır’ın kuzey doğusundaki İsmailiye’de doğdu. Hasan El Benna tarafından kurulan grup, Mısır’ı İngiliz baskısından kurtarmayı ve Mısır’da iktidarı almayı hedefledi.

Orijinal adıyla “İhvanü’l-Müslimin”, işçi ve orta sınıf için sosyal faaliyetler düzenleyerek bölgede popüler hale geldi.

Müslüman Kardeşler’i dünyada Rusya, Kazakistan, Tacikistan, Suriye, Mısır, Suudi Arabistan, Bahren ve Birleşik Arap Emirlikleri terörist organizasyon olarak tanımladı.

Yorum gönder