Mehmet Emin Ekmen Kimdir, Kaç Yaşında? Mehmet Emin Ekmen Ne İş Yapıyor?

mehmet emin ekmen kimdir kac yasinda mehmet emin ekmen ne is yapiyor

Mehmet Emin Ekmen Kimdir, Kaç Yaşında? Mehmet Emin Ekmen Ne İş Yapıyor?

Mehmet Emin Ekmen Kimdir, Kaç Yaşında? Mehmet Emin Ekmen Ne İş Yapıyor? Deva Partisinin CHP Listelinde Mersin Milletvekili Adayı olması sonrasında en çok merak edilen isimlerden olan Mehmet Emin Ekmen Kaç Yaşında? Mehmet Emin Ekmen Mesleği Ne? merak edilmekte. Gelin birlikte tüm merak edilenleri öğrenelim…

Mehmet Emin Ekmen Kimdir?

mehmet emin ekmen kimdir kac yasinda

CHP partisinden Mersin Milletvekili Adayı olarak gösterilen Mehmet Emin Ekmen Kimdir? merak edilmekte. 15 Mayıs 1975’te Batman’da doğan Mehmet Emin Ekmen, 2023 yılı itibari ile 48 yaşındadır ve aslen Batmanlıdır. İlk ve ortaöğretimini Batman’da tamamladı. Üniversiteyi Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okudu ve 1996 yılında mezun oldu. Aynı üniversitede “2. Abdülhamit Döneminde Siyasal Muhalefet” başlığı ile yüksek lisansını yaptı. Doktora çalışmalarını İstanbul Üniversitesi’nde Uluslararası Hukuk ve Çatışma Çözümü başlığı altında sürdürmektedir.

Yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı’nda tamamladı. Serbest avukat olarak çalıştı. Batman Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği ve İnsan Hakları Komisyonu ile Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanlığı yaptı. Tema Vakfı’nın Temsilciliği, Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Yöneticiliği, Günışığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı, Herkes İçin Spor Federasyonu Batman Temsilciliği ve Batman Mazlum-Der Kurucu Üyeliği görevlerinde bulundu.

2002 yılından itibaren AK Parti’den Batman milletvekili seçildi. 30 Mart 2014 Yerel seçimlerinde Batman Belediye Başkan adayı oldu. Orta düzeyde İngilizce bilen Ekmen, evli ve 2 çocuk babasıdır.


Mehmet Emin Ekmen Ne İş Yapıyor?

mehmet emin ekmen ne is yapiyor

TBMM 23. Dönemde Ak Parti’den Batman Milletvekilliği yaptı. Ak Parti’de Batman Merkez İlçe ve İl Başkanlığı, Merkez Disiplin Kurulu ve Teşkilat Başkan Yardımcılığı Görevlerinde bulundu. 9 Mart 2020 tarihinde Ali Babacan tarafından kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi’nin kurucu üyeleri arasında yer aldı.

Avukat olarakta görev yapan Ekmen, Batman Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği ve İnsan Hakları Komisyonu ile Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanlığı yaptı. Tema Vakfı’nın Temsilciliği, Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Yöneticiliği, Günışığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı, Herkes İçin Spor Federasyonu Batman Temsilciliği ve Batman Mazlum-Der Kurucu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Twitter 👉 Mehmet Emin Ekmen


👉 İbrahim Kahveci Kimdir, Nerelidir? İbrahim Kahveci Kaç Yaşında?

Yorum gönder