Neslican Tay’ın 4. Ölüm Yıl Dönümü Anılıyor!

nesli1

Neslican Tay’ın 4. Ölüm Yıl Dönümü Anılıyor!

Neslican Tay’ın 4. Ölüm Yıl Dönümü Anılıyor!

Neslican Tay üç kez kanseri yenmişti, 4’üncü kez aynı hastalığa yakalandı. Sosyal medya üzerinde yaptığı “yaşama azmi” temalı paylaşımlarla tanınıyordu. Sol bacağının kesilmesine neden olan kansere karşı yürüttüğü mücadeleyle popülerliği artmıştı. İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Neslican Tay, ölümünün dördüncü yıl dönümünde sevenleri tarafından anıldı.

Neslican Tay'ın 4. Ölüm Yıl Dönümü Anılıyor!

Neslican Tay Kim?

Rizeli bir anne ve Manisalı bir babanın kızı olan Neslican Tay, 1998 yılında Bursa’da dünyaya geldi. İlköğretim ve lise eğitimini Rize’de tamamladı.

Üniversite sınavına iki hafta kala kansere yakalandığını öğrendi, araya tedavi süreci girdiği için eğitimine ara vermek zorunda kaldı.

Kanserle mücadele ederken bir yandan da eğitimini sürdüren Neslican, Bahçeşehir Üniversitesi’nde psikoloji eğitimi görüyordu.

nesli3

2018 yılında kanser nedeniyle bir bacağını kaybeden Neslican Tay, verdiği röportajda söylediği “Bacağım yok ama yaşam sevincim var!” , “Bacağımın kesilmiş olmasının hayatımı etkilemesine izin vermeyeceğim. Ben bir bacaktan ibaret değilim ki… Çok daha fazlasıyım!” sözleriyle binlerce insana umut olmuştu.

Kanser hastası olduğunu öğrendikten sonra diğer kanser hastalarına umut olan Neslican Tay, sosyal medya hesabından tedavi sürecini ve yaşadıklarını paylaşıyordu. YouTube kanalı 800.000’den fazla takipçiye ulaştı.

20 Eylül 2019’da 21 yaşındayken malign mezenkimal tümör sebebiyle hayatını kaybetti. Cenazesi Rize’ye defnedildi.

Screenshot 1 4

Sevdiklerinin Mesajları

“Mücadelen hala seninle yaşıyor”

“4 yıl geçti ama sen hala 21’sin. Eminim rengarenk çiçekler içindesin.”

“Yaşam enerjin ve mücadelen hala seninle yaşıyor. Sevgi ve özlemle.”

“Bu dünyadan kalbi kendi güzel biri geçti. Mekanın cennet olsun.”

“Yaşadığı çileli hayata rağmen birçoğumuzdan daha pozitif ve yaşam dolu güzel insan unutmadık seni.”

ve daha fazla güzel yorumlarla anılan Neslican Tay’a Allahtan Rahmet Diliyoruz.

Yorum gönder