SEO Uzmanı Web Site Geliştirici Nasıl Olunur?

seo uzmani nasil olunur

SEO Uzmanı Web Site Geliştirici Nasıl Olunur?

Web site geliştirme yükseltme seo uzmanlığı nedir nasıl olunur? Merak edilen sorular ve püf noktalarını içeriğimizden öğrenebilirsiniz.

Seo Uzmanı Nedir? Nasıl Olunur?

Şimdiye kadar, interneti kullanan herkes muhtemelen SEO’yu duymuştur. Ancak ne olduğu veya nasıl çalıştığı hakkında tam bir anlayışa sahip olmayabilirler. Temel olarak SEO , web sitenizin arama motoru sonuçlarında daha üst sıralarda çıkması için yayınladığınız içeriği optimize etme sanatıdır. Bu, web sitenize daha fazla trafik, markanızla ilgilenen daha fazla insan ve umarız daha fazla satış anlamına gelir.

SEO, modern içerik pazarlamasının çok önemli ve karmaşık bir parçasıdır. Biraz SEO bilgisinin bile pazarlama sonuçlarınız üzerinde büyük bir etkisi olabilir. Sonuçta, tüm çevrimiçi etkinliklerin %93’ü bir arama motoruyla başlar. Daha da önemlisi, çevrimiçi bir şey arayanların %75’inin sonuçların ilk sayfasını asla tıklamamasıdır. Bu nedenle, işletmenizin çevrimiçi olarak görülmesini istiyorsanız SEO önemlidir.

Bu, SEO’yu güçlü bir marka aracı yapar. Aynı zamanda dijital pazarlama endüstrisinde hızla büyüyen bir alandır. Son İçerik Pazarlama Durumu Raporumuza göre , ankete katılan içerik pazarlama uzmanlarının %44’ü içeriklerinin SEO performansını iyileştirmenin şirketlerinin en büyük zorluklarından biri olduğunu söylüyor. Ek olarak, %67’si SEO’nun içerik performansını iyileştirmek için en iyi taktik olduğunu söylüyor. Ve %73’ü, içerik pazarlama çabalarından yararlanmak için SEO araçlarını düzenli olarak kullandıklarını söylüyor.

Dolayısıyla, 2021’e girerken, SEO becerilerine sahip olanlar yüksek talep görüyor. Ancak bu becerileri nasıl öğrenirsiniz? Bu ayrılmaz alanda nasıl bilgi sahibi olunacağını öğrenmek için okumaya devam edin. Bu adım adım kılavuz, sizi bir SEO uzmanı olma yolunda yönlendirecektir. Kılavuzda, bir SEO uzmanı olmak için nelere hakim olmanız gerektiğini ele alacağız:

seo

Adım 1. Arama Motorlarının Nasıl Çalıştığını Öğrenin

İnsanlar, herhangi bir sayıda soru veya terim aramak için arama motorlarını kullanır. Aramalarınız “Gün ışığından yararlanma saati ne zaman?” “vintage kadife ceketler” e “Nerede oy kullanırım?” Saniyenin kesirleri içinde, cevabınızı alacaksınız. Ve tek bir cevap değil. Arama sonuçlarınız sizi genellikle arama motoruna yazdıklarınızla ilgili çok sayıda, bazen yüzlerce web sitesine yönlendirir. Ama nasıl çalışır?

Arama motorlarının üç temel işlevi vardır :

Tarama: Arama motorları, internette gezinmek ve milyarlarca web sayfasındaki içeriği okumak için genellikle bot veya örümcek olarak adlandırılan web tarayıcılarını kullanır.

Dizin: Bu botlar, tarama işlemi sırasında keşfedilen içeriği bir veritabanında toplar ve düzenler. İndekslendikten sonra, bu web sayfaları internet aramaları sırasında alınabilir.

Derece: Dizine alınan her sayfa, ne hakkında olduğunu ve her arama sorgusuyla ne kadar alakalı olduğunu belirlemek için değerlendirilir. Örneğin, New York City’de yaşıyorsanız ve “bağımsız kitapçılar” araması yaparsanız, aramanız diğer bölgelerdekiler yerine Big Apple’daki yakındaki dükkanları gösterecektir.

Google’ın arama algoritmaları, kullanıcılara bu saliselik sonuçları döndürmek için çeşitli faktörleri göz önünde bulundurur. Sıralama sistemleri , size en alakalı bilgileri sunmak için yüz milyarlarca web sayfasını milisaniyeler içinde değerlendirir.

Ve her şey, arama motoru çubuğuna yazdığınız kelimelerle başlar. Google’ın sistemleri, en alakalı sonuçları belirlemek için kullandığınız sözcükleri, içinde bulundukları sırayı ve hatta nasıl hecelendiklerini yakından inceler. Örneğin, “bisiklet nereden alınır” araması, “bisiklet nasıl kullanılır” aramasına benzer ancak farklı sonuçlar verir. Algoritmaları, benzer dile rağmen ikisi arasında nasıl ayrım yapılacağını bilir. Arama amacını belirlemek için kullanılan anahtar kelimeleri tanır ve indekslenmiş sayfalarda bu kelimeler için web’i tarar.

Arama algoritmaları, arama sonuçlarınızı çıkarmadan önce dizine eklenmiş web sayfalarının kalitesini de sıralar. Google’ın sistemleri, uzman bilgilerini ve sundukları konularda otorite gibi görünen sayfaları tanıyacak şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca, benzer sorgular yapan başkaları tarafından ziyaret edilen web sayfalarını da izler. Amaç, herhangi bir aramada yüksek olan en güvenilir web sayfalarını sunmaktır.

Sayfanın kullanılabilirliği, aramalarda sıralamasında da bir faktördür. İçeriği ne kadar iyi olursa olsun, okunması veya gezinmesi zorsa, bir aramada daha alt sıralarda çıkabilir.

Adım 2. Temel Becerileri Geliştirin

Bir SEO pazarlama uzmanı olmak için, alanda başarıya ulaşmak için geliştirmeniz gereken birkaç temel beceri vardır. Ticaretin araçlarını öğrenirken, odaklanmanız gereken birkaç temel beceri şunlardır:

Anahtar kelime araştırması : İnsanların çeşitli konularda kullandığı arama terimlerinden bazılarını tahmin edebilirsiniz, ancak anahtar kelime araştırmanızı yapmak SEO başarısı için çok önemlidir. Anahtar kelime araştırmanızı yaparak tahmin oyunu oynamak yerine insanların hangi kelimeleri aradığını belirleyebilirsiniz. Ardından, arama sıralamalarınızı iyileştirmek için bu kelimeleri web içeriğinizde kullanabilirsiniz.

Sayfa içi SEO optimizasyonu : Bu uygulama, web sitenizin arama sıralamasını iyileştirmek için web sayfası içeriğinizi optimize eder. Bunu yapmanın birkaç yolu, içeriğinize anahtar kelimeler ve güçlü kelimeler eklemek, meta verileri kullanmak ve başlık etiketleri eklemektir.

Kodlama temelleri : Kodlama uzmanı olmanıza gerek yok, ancak bir sitenin kaynağına bakabilmeniz ve temel özellikleri belirleyebilmeniz gerekir (örneğin, sitenize bir geri bağlantının dofollow mu yoksa nofollow mu olduğu).

Bağlantı oluşturma/geri bağlantı oluşturma : Bağlantı oluşturma, diğer web sitelerindeki içerik web sayfalarınıza köprüler içerdiğinde gerçekleşir. Bu önemli geri bağlantılar, web sitenize bir otorite havası sağlar, onu kaliteli bir kaynak olarak tanımlar ve SEO sıralamalarınızı yükseltir. Sitenize geri bağlantılar bulmak istiyorsanız , önerdiğimiz bazı yöntemlere göz atabilirsiniz.

İçerik pazarlaması : SEO çabalarınız söz konusu olduğunda içerik çok büyüktür. Yalnızca ilgi çekici site içi içerik oluşturmanız değil, aynı zamanda geri bağlantılar oluşturabilmeniz için insanların bağlantı vermek isteyecekleri bir şey üretebilmeniz gerekir.

İçerik denetimi : İçeriğinizi güçlü ve zayıf yönler açısından nasıl değerlendireceğinizi anlamak, SEO başarısının anahtarıdır. Bu, iyileştirme için bir plan oluşturmanıza olanak tanır.

Adım 3. Etkili Bir Rakip Analizinin Nasıl Yapılacağını ve Sunulacağını Anlayın

En iyi SEO uzmanları, web sitelerinin derinlemesine ve etkili bir rakip analizini yürütmenin , başarınız için oluşturduğunuz içerik kadar önemli olduğunu söyleyecektir . Bu analizde, sadece kendi web sitenizin arama sıralamalarındaki yerini değil, aynı zamanda rakiplerinizin nerede durduğunu da değerlendireceksiniz.

Bu, pazarınızı daha iyi anlamanızı sağlayacaktır. Ve sektörünüzdeki diğer işletmelerin nerelerde başarılı olduğunu görerek, kendi boşluklarınızı ve zayıf yönlerinizi belirleyebilirsiniz.

Ancak bu analizler, rakibinizin arama sıralamalarına bakmaktan daha karmaşıktır.

Etkili bir rakip analizi en az aşağıdaki üç alanı içermelidir:

Rakibinizin trafiğini anlayın
Anahtar kelime hedeflerini belirleyin
Backlink için en iyi kaynakları bulun

SEO Bilginizi Düzenli Olarak Kullanın ve Geliştirin

Seo öğrenmek ve bunu uygulamak uzun zamanınızı alacaktır. Profesyonel seo çalışanları ile çalışmak bu süreyi biraz daha kısaltmanıza olanak sağlar.

Profesyonel bir SEO uzmanı olarak başarınız, SEO performansını hesaplama ve analiz etme yeteneğinize bağlıdır. Sıralamalarınızı, web trafiğinizi ve dönüşümlerinizi izleyerek ve inceleyerek, web sitenizin rekabete karşı nasıl ölçüldüğünü belirleyebilirsiniz.

Yorum gönder