Sugar Ray Robinson Kim, Gördüğü Rüya Neydi?

mac3

Sugar Ray Robinson Kim, Gördüğü Rüya Neydi?

Sugar Ray Robinson Kim, Gördüğü Rüya Neydi?

Kim Milyoner Olmak İster? yarışması 24 Eylül 2023 Pazar günü Kenan İmirzalıoğlu sunuculuğunda ATV ekranlarından izleyenlerle buluştu. Büyük ödülün 5 Milyon Türk Lirası’na yükseldiği yarışmada yer alan “Boksör Sugar Ray Robinson, 1947’de ünvan maçından önce rüyasında rakibini ringde öldürdüğünü görüp maçı iptal etmek istemiş, ikna edilip maça çıkınca ne olmuştur?” sorusunun cevabı merak konusu oldu. Gelin hep birlikte haberin detaylarını inceleyelim.

Sugar Ray Robinson Kim, Gördüğü Rüya Neydi?

Sugar Ray Robinson Kim?

1921’de ABD’de doğdu. Şaşırtıcı ayak oyunları, yıkıcı kombine yumrukları, hızı ve zamanlaması ile uzun boks yaşamı boyunca (1940-1965) dünyanın en iyi boksörü olarak kabul edildi. Yaptığı toplam 201 profesyonel maçın 109’unu nakavtla kazandı. 1946-1951 yılları arasında orta hafif sıklette, 1951-1960 arasında da orta sıklette beş kez Dünya Şampiyonu oldu. Daha sonra Muhammed Ali ve Ray Leonard gibi şampiyon boksörlerin örnek aldığı Robinson, alzheimer’e yakalandıktan sonra kalp ve şeker hastalığından 1989’da öldü.

Kim Milyoner Olmak İster? Sorusu

Soru: Boksör Sugar Ray Robinson, 1947’de ünvan maçından önce rüyasında rakibini ringde öldürdüğünü görüp maçı iptal etmek istemiş, ikna edilip maça çıkınca ne olmuştur?

Seçenekler

A- Robinson ringde ölmüştür

B- Rakibi hastanelik olup ölmuştur (CEVAP)

C- Maçın hakemi ringde ölmüştür

D- İkna eden kişi maçı izlerken ölmüştür

mac 1

1947’deki Maç Sonucu

Sugar Ray’in kariyerindeki en sarsıcı tecrübe olarak kayıtlara geçen olay 24 Haziran 1947 yılında yaşandı.

Yarı orta siklet unvanını korumak için 22 yaşındaki boksör Jimmy Doyle ile maça çıkacaktı. Maçtan bir gün önce yatağından fırladı, rüyasında 8. rauntta Doyle’u nakavt etmişti ancak Doyle ringin ortasına uzanmış hiç hareket etmeden cansız bedeniyle orada duruyordu. Gördüğü bu korkunç rüyadan çok etkilenen Sugar Ray maça çıkmaktan vazgeçti.

mac2

Ancak bu maçın olması için büyük paralar yatıran organizatörler onu ikna etmesi için bir papaz ve bakanı devreye soktular, sonunda da onu ikna etmeyi başardılar. Maçın 8. raundunda Jimmy Doyle aldığı sert bir yumrukla yere düştü ve bilincini kaybetti, acil bir şekilde hastaneye götürülen genç boksör 17 saat sonra hayatını kaybetti. Daha sonra Doyle’un maçtan alacağı parayla annesine ev almak istediğini öğrenince bu maçın ardından çıktığı dört maçtan aldığı parayı Doyle’un annesine gönderdi.

Yorum gönder