Hemşire Nasıl Olunur? Hemşire Maaşları 2023 Ne Kadar?

hemsire nasil olunur hemsire maaslari 2023 ne kadar

Hemşire Nasıl Olunur? Hemşire Maaşları 2023 Ne Kadar?

Hemşire Nasıl Olunur? Hemşire Maaşları 2023 Ne Kadar? Sorularının yanıtlarını arayanlar için bu makalemizi hazırladık. Hemşirelik bölümü günümüzde iş garantisi olan popüler meslekler arasında yer almaktadır. Hemşirelik mezunları özel sektör de ve Sağlık kurumlarında çalışabilmektedir. Gelin hep birlik Hemşirelik hakkında tüm bilinmesi gerekenleri öğrenelim.

Hemşire Nasıl Olunur?

hemsire nasil olunur

Hemşire, tıbbi ve sağlık alanında çalışan, hastaların bakımını üstlenen, tıbbi prosedürleri uygulayan ve doktorların tedavi planlarını destekleyen sağlık uzmanlarıdır. Hemşireler, hastaneler, klinikler, sağlık merkezleri, evde bakım hizmetleri, okullar ve diğer sağlık kuruluşlarında görev yapabilirler.

Hemşirelerin görevleri, hastaların tıbbi durumlarını değerlendirmek, tıbbi kayıtları düzenlemek, hastalara ilaçları vermek, tıbbi prosedürleri yönetmek, tıbbi cihazları kullanmak, yara bakımı yapmak, hastaları ve ailelerini bilgilendirmek, psikolojik destek sağlamak ve hastaların günlük ihtiyaçlarını karşılamaktır.

Günümüzde Hemşirelik mesleği mezun olduktan sonra iş garantili meslekler arasındadır. Hemşire olmak için 3 yol vardır. Bunları şöyle sıralayabiliriz:

  1. Sağlık Meslek Lisesi
  2. Sağlık Meslek Yüksekokulu
  3. Sağlık Bilimleri Fakültesi

Hemşire olmanın bu 3 yolu vardır. Sağlık Meslek Lisesinde 2 yıl eğitim görenler Hemşire yardımcısı olarak, 2 yıllık Sağlık Meslek Yüksekokulundan ve 4 yıllık Sağlık Bilimleri Fakültesinden mezun olanlar Hemşirelik mesleğini yapabilirler.

Hemşirelik eğitimi sonrası 2-3 aylık bir staj süresi vardır. Stajını başarı ile tamamlayanlar KPSS’ye girerek Sağlık Bakanlığı bünyesinde göreve başlayabilirler.

Özel sektörde çalışmak isteyenler ise Özel Hastane Hemşire alımlarına başvurup göreve başlayabilirler.


Hemşirelerin Görevleri Nelerdir?

hemsirelerin gorevleri nelerdir

Hemşirelerin görev ve sorumlulukları çalıştıkları kurama göre değişebilmektedir. Öncelikle Hemşireler, Özel hastaneler, Devlet hastaneleri, Sağlık ocakları, Poliklinikler ve Yaşlı Bakım merkezlerinde çalışabilmektedir.

Genel olarak Hemşirelerin görevlerini şu şekilde sıralayabilirsiniz:

  • Hasta Bakımı
  • Tıbbi İşlemler
  • Tıbbi Takip ve Değerlendirme
  • Doktor ve Diğer Sağlık Uzmanlarına Yardımcı Olma
  • Hasta Eğitimi
  • Hasta Kayıtlarının Tutulması
  • Acil Durum Müdahalesi
  • Rehabilitasyon ve Uzun Süreli Bakım

Hemşire Maaşları 2023 Ne Kadar?

hemsire maaslari 2023 ne kadar

Sağlık Bakanlığı bünyesinde göreve yeni başlayan Hemşire maaşları 2023 Ocak zammında sonra 26.440 lira civarındadır. Devlette hemşire maaşları kıdem ve dereceye göre belirlenir. Özel sektörde ise tecrübe hemşire aylığını belirleyen en temel unsurdur. Özel sektörde Hemşire maaşları tecrübeye göre 17.000 ile 30.000 bin TL arasında değişmektedir.


Bizi Takip Edin: Öğrenci Gazetesi


IT Manager Nasıl Olunur? IT Manager Maaşları 2023 Ne Kadar?

Uzman Çavuş Nasıl Olunur? Uzman Çavuş Maaşları 2023 Ne Kadar?

Nikah Memuru Nasıl Olunur? Nikah Memuru Maaşları 2023 Ne Kadar?

Yorum gönder