Kevser Ofluoğlu Kimdir, Nerelidir? Kevser Ofluoğlu Kaç Yaşında, Mesleği Ne?

kevser ofluoglu kimdir nerelidir kevser ofluoglu kac yasinda meslegi ne

Kevser Ofluoğlu Kimdir, Nerelidir? Kevser Ofluoğlu Kaç Yaşında, Mesleği Ne?

Kevser Ofluoğlu Kimdir, Nerelidir? Kevser Ofluoğlu Hayatı ve Biyografisi. Son günlerde en çok merak edilen isimler arasında yer alan Kevser Ofluoğlu Kaç Yaşında? Kevser Ofluoğlu Ne İş Yapıyor? Gelin birlikte Kevser Ofluoğlu hakkında tüm merak edilenleri öğrenelim…

Kevser Ofluoğlu Kimdir?

kevser ofluoglu kimdir nerelidir

Türkiye’nin ilk kadın savaş pilotu olan Kevser Ofluoğlu Kimdir? merak edilmekte. Emekli Albay Kevser Ofluoğlu ilk kadın savaş pilotu olması yanı sıra siyasi kariyeri ile de dikkatleri üzerine çekmekte. İYİ Parti’nin Ankara il yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Ofluoğlu, Türkiye’nin demokratikleşmesi, insan hakları ve özgürlüklerinin korunması, hukukun üstünlüğü ve adaletin sağlanması gibi konularda mücadele etmektedir.

1964 yılında Kırıkkale’de dünya ya gelen Kevseroğlu, 2023 yılı itibari 59 yaşındadır. Babası da Türk Silahlı Kuvvetleri’nde subayı olan Kevser Ofluoğlu, 1984 yılında Hava Harp Okulu’na girdi ve 1988 yılında mezun oldu. Hava Kuvvetleri’nde görev alarak jet eğitimini tamamladı ve savaş uçaklarını kullanma kabiliyeti kazandı.


Kevser Ofluoğlu Hayatı ve Biyografisi

kevser ofluoglu hayati ve biyografisi

1991 yılında, Körfez Savaşı sırasında, Kevser Ofluoğlu, Türkiye’nin savaş uçaklarını Suudi Arabistan’da konuşlandırdığı operasyona katıldı. Bu savaşta, Türkiye’nin ilk kadın savaş pilotu olarak tarihe geçti. Ofluoğlu, daha sonra da Balkanlar’da gerçekleştirilen operasyonlara katıldı.

2003 yılında, Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki kariyeri boyunca 4 bin 500 saatten fazla uçuş yapan Kevser Ofluoğlu, emekli oldu. Emekliliğinden sonra, İstanbul’da bir hava taşımacılığı şirketinde çalıştı. Kevser Ofluoğlu, sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde de birçok ödül kazandı. Bunlar arasında, 1993 yılında Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından verilen “Başarı Ödülü”, 1995 yılında ABD’nin Kansas eyaletinde verilen “Uluslararası Kadınlar Ödülü” ve 1999 yılında Almanya’da verilen “Avrupa Kadınlar Ödülü” yer almaktadır.

Kevser Ofluoğlu’nun Türkiye’deki kadınların askeri pilot olma yolunda ilerlemesine öncülük ettiği ve örnek teşkil ettiği belirtilmektedir. Kendisi, kadınların sadece askeri pilot olma değil, aynı zamanda herhangi bir meslekte başarılı olabileceği fikrinin yayılmasında da rol oynamıştır.

2018 yılında İYİ Parti Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaparken, parti genel başkanı Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığı seçimindeki adaylığı için çalışmalarda bulunmuştur. Bu süreçte Ofluoğlu, İYİ Parti’nin Ankara il teşkilatının bir üyesi olarak siyasi faaliyetlerde yer almıştır.

Twitter 👉 Kevser Ofluoğlu


👉 Asuman Erdoğan Kimdir, Nereli? Asuman Erdoğan Kaç Yaşında?

Yorum gönder