Dönence Dizisi’nde Gülce Karakterini Canlandıran Ülkü Hilal Çiftçi Kimdir?

ulku hilal cifci

Dönence Dizisi’nde Gülce Karakterini Canlandıran Ülkü Hilal Çiftçi Kimdir?

Dönence Dizisi’nde Gülce Karakterini Canlandıran Ülkü Hilal Çiftçi Kimdir?

Başrollerde Sümeyye Aydoğan ve Caner Topçu’nun yer aldığı Dönence dizisinde Gülce karakterini canlandıran Ülkü Hilal Çiftçi, başarılı performansıyla ekrana damgasını vurdu. Ülkü Hilal Çiftçi’nin dizide canlandırdığı Gülce karakteri ise “Asperger Sendromu (AS)” hastalığıyla mücadele ediyor.

Peki Dönence dizisindeki Gülce’yi canlandıran Ülkü Hilal Çiftçi kimdir, kaç yaşında, hangi dizilerde yer aldı? Dönence dizisindeki Gülce’nin hastalığı nedir, Asperger Sendromu nedir?

Dönence Dizisi’nin Konusu Nedir? Dönence Dizisi’ndeki Gülce’nin Hastalığı Nedir?

Sümeyye Aydoğan, Caner Topçu ve Atakan Hoşgören’in başrolünde yer aldığı “Dönence” dizisi kısa sürede büyük bir hayran kitlesine sahip oldu. Dizi, İstanbul’da yaşayan bir ailenin hayat hikayesini anlatıyor. Gece ve Gülce isminde iki kızları olan aile, Otizm’in bir çeşidi olan “Asperger Sendromu” ile mücadele eden kızları Gülce’nin daha küçük bir yerde rehabilite edebilmesi için İstanbul’dan İzmir Foça’ya taşınma kararı aldılar. Bu taşınma sonrası hem Gece ve Gülce’nin sosyal hayatlarında yaşadıkları hem de ailenin yaşadığı olaylar seyirciye aktarılıyor. Peki, “Dönence” dizisinde yer alan Gülce’nin rahatsızlığı olan “Asperger Sendromu” hastalığı nedir?

donence

Otizm Spektrum Bozukluğu’nun bir çeşidi olan Asperger Sendromu, sosyalleşebilme ve etkili iletişim kurabilme yeteneklerini sınırlayan gelişimsel bir bozukluktur. Bu sendrom hastalığına sahip olan kişiler dar ilgi alanlarına sahip olup, katı rutinler ve sıklıkla tekrarlayan davranışlar sergilerler. Sosyal hayatlarını etkileyen bu rahatsızlık nedeniyle kişiler gürültü, yüksek ses, kaotik ortamlar, dokunulmakta ısrar edilmesi, mevcut ve alışkın olduğu düzenin değişmesi gibi birçok durumdan ajite olmaktadır. Tüm bu olumsuzluklara rağmen bu tür rahatsızlığı olan kişiler üstün zekaya, resim ve ezber gibi yetenek gerektiren konularda genellikle müthiş yeteneğe sahip olurlar.

Ülkü Hilal Çiftçi Kimdir? Ülkü Hilal Çiftçi Kaç Yaşındadır?

Çocuk oyuncu sektöründe yer alan Ülkü Hilal Çiftçi, 11 Ocak 2009 tarihinde Zonguldak’ın Devrez ilçesinde doğmuştur. Küçüklüğünden beri birçok reklam, film ve dizilerde oyuncu olarak rol alan Ülkü Hilal Çiftçi, 14 yaşında geniş bir hayran kitlesi elde etmiştir. Şimdilerde Kanal D’de yer alan “Dönence” dizisinde sendrom sahibi olan Gülce karakterine hayat vermektedir.

Ülkü Hilal Çiftçi, röportajlarında sanat ve sanata dair her işi sevdiğini ve merak duyduğunu söylerken aynı zamanda bağlama ve ukulele çaldığını da belirtti. Sanat sektörü içerisinde olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Hilal Çiftçi, Gülce karakterini ilk okuduğunda çok heyecanlandığını söyledi. Ayrıca Çiftçi, “Girdiğimiz üç haftalık çalışma süreci benim için çok zordu ve bazen çok umutsuzluğa kapılıyordum çünkü gerçekten hiç hâkim olmadığım bir roldü. Üç hafta boyunca hiç eve girmedim diyebilirim. Çevremde hiç Otizm ya da Asperger sendromlu bir bireyde yoktu. Ama biz Tohum Otizm Vakfı’na gittik. Oradaki insanlarla tanıştım. Bu süreç faydalı oldu” dedi.

Ülkü Hilal Çiftçi, Dönence dizisini çekerken en çok zorlandığı sahne sorusuna ise şöyle cevap veriyor:

“İlk bölümde yer alan AVM sahnesi gerçekten çok zordu. Bir yerde gerçekten sinirlerim bozuldu ve ağladım. Çünkü o sahnenin çok fazla tekrarını aldık. Birinde çanta kopmuyor, birinde ben yanlış düşüyorum, birinde lafı unutuyoruz. Yaklaşık on veya on bir kere düşmüşümdür.”

Sanatı, dansı ve müziği çok sevdiğini dile getiren Ülkü Hilal Çiftçi, bir itirafta bulundu. 14 yaşındaki genç oyuncu Hilal Çiftçi, “Ferdi Tayfur” hayranı olduğunu söyledi. Ferdi Tayfur şarkıları sayesinde yarım bıraktığı cover macerasına geri döndüğünü ifade etti. Şarkı sözlerinin onda çok güzel hisler bıraktığını söyleyen Ülkü Hilal Çiftçi, Ferdi Tayfur’a büyük saygı duyduğunun da altını çizdi.

hilal cifci ferdi tayfur


İlginizi Çekebilecek Haberler

Ayça Ayşin Turan ve Mehmet Aslan Sevgili Mi? Mehmet Aslan Kimdir?

Uzun Makarna’nın Sevgilisi Kim, Veysel Demir Kimdir, Ne İş Yapar ?

Sakine Garipoğlu Kimdir, Nilperi Şahinkaya ile Neden Bir Araya Geldi?

Yorum gönder