Hatice Karahan Kimdir, Fatih Karahan Eşi Mi, Hangi Partinin Üyeleri?

hatice

Hatice Karahan Kimdir, Fatih Karahan Eşi Mi, Hangi Partinin Üyeleri?

Merkez Bankası başkan yardımcısı olarak atanan Fatih Karahan ve Hatice Karahan soy ismi benzerliği ile gündem oldu. En çok merak edilenlerden biri de aralarındaki bağ oldu. İşte bütün bilgileri sizin için haberimizde derledik.

Hatice Karahan Kimdir, Fatih Karahan Eşi Mi, Hangi Partinin Üyeleri?

Hatice Karahan Kimdir, Fatih Karahan Eşi Mi, Hangi Partinin Üyeleri?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Hafize Gaye Erkan’dan beklenen görev değişimleri yapıldı.

TCMB Başkanı olarak atanan Erkan çalışmak istediği başkan yardımcılarını belirlerken söz konusu atama kararları 28 Temmuz 2023 tarihli Resmi Gazete ile yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atama Hakkında Karar (Karar: 2023/333) kapsamında Merkez Bankası Başkan Yardımcıları görevlerinde değişiklikler yapıldı.

Hatice Karahan kimdir? Merkez Bankası'nın yeni başkan yardımcısı - Dijital Gaste - Son Dakika Haberleri, Haber ve Güncel Gazete Haberleri, Spor, Magazin, Ekonomi

Hatice Karahan Kimdir?

1978 yılında İstanbul’da doğmuştur. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden lisans mezuniyetini almıştır. Yüksek lisans eğitimini de Boğaziçi Üniversitesi’nde alan Hatice Karahan sonrasında ise doktora yapmak için ABD’ye gitmiştir.

2006 yılında Ekonomi alanında doktorasını tamamlayan Hatice Karahan doktor ünvanını almıştır. Syracuse Universty’de doktora yapan Hatice Karahan aynı üniversitede dersler vermiştir. Ayrıca Center for Policy Research bünyesinde de araştırmacı olarak çalışmıştır.

Türkiye’ye geldi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde dersler verdi. TÜBİTAK’ta danışman oldu. 2014 senesinde makroekonomi alanında doçentliğe hak kazandı. TİM, MÜSİAD, İSO ve DEİK gibi iş dünyasının çeşitli kuruluşlarına ekonomi danışmanlığı yaptı.

2015 yılında İstanbul Medipol Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölümü’nün kurucu başkanı olmuştur. Çeşitli gazetelerde ekonomi yazıları yayınlanan Hatice Karahan 2016 yılında Yılın Ekonomi Yazarı seçilmiştir. Yeni Şafak Gazetesi’nde ekonomi ile ilgili yazılar kaleme alıyor.

2017 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomiden sorumlu başdanışmanı olan Hatice Karahan son olarak yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olarak atanmıştır.

Merkez Bankası'na Karahallılı Başkan Yardımcısı - Vitrin Haber - Sinop Haberleri

Fatih Karahan Kimdir?

1978 yılında Sivas’ta doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Sivas’ta tamamladıktan sonra 1999 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Makine Bölümünden mezun oldu. 2003 yılında askerlik hizmetini Kırklareli’nde tamamladı.

2000 – 2002 yılları arası Sivas Belediyesi halk ekmek fabrikası müdürlüğü görevinde bulundu. 2003 – 2012 yılları arasında gıda üzerine faaliyet gösteren şirketlerde yöneticilik görevinde bulundu.

2012 yılından itibaren gıda üzerine faaliyet gösteren kendi işletmesini kurdu.

Milli Görüş Hareketi ile MGV sayesinde ortaokul dönemlerinde tanıştı ve teşkilatın her kademesinde görev aldı. Okuma salonu, okul, mahalle ve fakülte başkanlığı görevlerinde bulundu. Fazilet partisi mahalle başkanlığı, merkez ilçe yöneticiliği ve gençlik kolları başkanlığı görevlerini yerine getirdi. Saadet partisi gençlik kolları başkanlığı, Saadet partisi Muğla İl Başkanlığı görevlerinin yanı sıra şuan Aydın Saadet Partisi il başkan yardımcılığı görevi sürdürüyor.

27. dönem Saadet Partisi milletvekilliği adaylığı, 2015 yılı Aydın Efeler belediye meclis üyeliği adaylığı, 2011 yılı Aydın Didim İl Genel Meclis üyeliği adaylık görevlerinde bulundu. Evli 2 çocuk babasıdır.

Fatih Karahan, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.

atama-kararlari.jpg

Hatice Karahan ve Fatih Karahan Arasındaki Bağ Nedir?

Gelen ilk bilgilere göre iki isim arasında akrabalık bulunmadığı belirtilirken soyisim benzerliği yaşandığı ifade edildi.

Hatice Karahan ve Fatih Karahan Hangi Partinin Üyeleri?

Fatih Karahan Saadet Partisinde görev yapmıştır.

Hatice Karahan’ın hangi parti üyesi olduğu belirtilmemiştir.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler: Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım Evleniyor Mu?

Yorum gönder